IEMT

 

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy en met deze methode kunnen vaak snel en blijvende resultaten te gecreëerd worden als het gaat om klachten gerelateerd aan angst, fobie en bij mensen die om niet verklaarbare redenen vaak emotioneel worden in bepaalde situaties.

Integral Eye Movement Therapy (IEMT) is een therapie waarbij de ogen worden bewogen om nieuwe verbindingen in de hersenen te maken. Op deze manier worden de gevoelsmatige sensaties (emoties) die passen bij angst, fobie of de ongewenste emoties bij bepaalde situaties verminderd of ze verdwijnen helemaal.

IEMT biedt in veel gevallen een goed resultaat wanneer je  te maken hebt met traumatische beelden die je angst of andere nare gevoelens geven of wanneer je last hebt van terugkomende negatieve gevoelens (depressie, futloosheid of geestelijke vermoeidheid). IEMT kan je dan helpen om de nare gevoelens om te zetten in positieve gevoelens. Immers een ander en beter gevoel zorgt vaak dat je ook beter met situaties kun omgaan.