Marianne was het zat om dik te zijn…

Op de website Wondervol.nl staat een artikel van Marianne over emotie-eten en allergiën… Hieronder een fragment:

” […] Dankzij haar boek ‘Monster en Mo’ leerde ik Monique Rosier kennen. Ik besloot met haar in gesprek te gaan. Met haar liefdevolle steun ontdekte ik ‘vrij eten’. Ik durfde te gokken op het loslaten van de controle. Vrij van oordelen over voedsel of mezelf, maakte het mogelijk te onderzoeken wat de patronen waren die eronder lagen. Het knopje ‘emotie-eten’ ging om, alsof er puzzelstukjes op zijn plaats vielen. Dit gaf een enorme rust. Niet meer continu met eten bezig zijn, gaf me de ruimte om mezelf weer verder te ontwikkelen. Ik leerde mezelf met haar steun liefdevol te onderzoeken. Ik ging begrijpen waarom ik zo gevoelig ben. En ik leerde om mijn eigenwaarde niet meer van de buitenwereld afhankelijk te maken. En dat alles leerde ik in no time. Afvallen gebeurde niet. Maar wel bleek ik eindelijk op gewicht te blijven en het steeds zwaarder worden, was doorbroken. Het was best een griezelig, confronterend proces, maar wat ben ik blij dat Monique op mijn pad is gekomen.

Toen de allergieën. In het reguliere circuit kwam ik daar niet verder mee. Er werden alleen nog meer en nog zwaardere medicijnen voorgeschreven. De symptomen werden verdreven maar zonder medicijnen kon ik niet. En ook op dat gebied, wilde ik ‘vrij’ zijn. Ik besloot het te gaan zoeken in het alternatieve circuit. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Jolande Bakker van allergievrijleven.nl.  Ik legde haar uit waarvoor ik kwam. Bij de intake kwam ook de confronterende vraag vanaf welk moment ik zo zwaar geworden was. Direct kwamen oude angsten weer naar boven maar ik besloot me open te stellen en te vertellen over mijn geschiedenis… ”

” […] aan Jolande Bakker heb ik veel te danken. Haar nuchtere, relaxte houding en deskundige behandelingen, zorgden ervoor dat ik zonder last te hebben van allerlei overgevoelige reacties van mijn lichaam, mijn leven weer kan leiden. Gaandeweg is mijn lijf weer sterker en sterker geworden. Mijn conditie is aan het verbeteren en er is zoveel meer ruimte in mijn hoofd en in mijn leven. Ik ben gestart met studeren, heb het roer van mijn leven in eigen handen genomen. Ik ben van mezelf gaan houden, ik vind tegenwoordig dat ik er best mag zijn. En diëten ga ik nooit, nooit, nooit meer doen.”

Lees hier het hele artikel.